HOT STONE MASSAGE


Hot Stone massage is meer dan 5000 jaar geleden ontstaan in de Ayurveda. Reizend door de Japanners en Chinezen geniet deze massagevorm een enorme populariteit.


Hot Stone massage, zoals de naam al aangeeft, is een massage waarbij verwarmde stenen worden gebruikt in plaats van handpalmen en vingertoppen om druk uit te oefenen.
Speciale Basalt rivierrotsen, een soort vulkanisch gesteente. Deze rotsen hebben zachte en gladde randen. Ze hebben ook een grote hoeveelheid ijzer en houden de warmte langer vast.
De hete stenen zorgen voor warmte en druk op de onderliggende spier. Afgezien hiervan gebruikt ik stenen als massagehulpmiddelen om diepe weefsels te masseren.


De stenen worden opgewarmd in een professionele steenverwarmer op een temperatuur van 40-45°C. Na verhitting brengt ik massageolie aan op je lichaam en plaatst de stenen.
Stenen kunnen op lichaamsdelen worden geplaatst zoals:
Voeten, Palmen, Gezicht, Buikspier, Op de borst, Tussen de tenen en Langs de ruggengraat
Daarna zal ik met de hete stenen masseren  en gebruik ik deze om druk uit te oefenen op de oppervlakkige en diepe spieren van je lichaam. De hitte van olie en steen zorgt ervoor dat de spieren enorm ontspannen.


7 voordelen van een Hot Stone massage


Slaap je slecht en heb je behoefte aan ontspanning? Een Hot Stone massage bevordert een b
etere nachtrust. Door de diepe lagen in het spierweefsel te ontspannen, maakt een Hot Stone massage het gemakkelijker om in een diepe slaap te kunnen dommelen en te herstellen. Wil je graag meer weten over de voordelen van een Hot Stone massage? Lees dan snel verder!


Een Hot Stone massage is een populaire aanvullende therapie voor heel wat aandoeningen. 
Hieronder benoemen we 7 voordelen van een Hot Stone massage: 

✅ Verlicht spierspasmen, pijn, spanning en bevordert spierontspanning

✅ Maakt gifstoffen vrij en verbetert de kwaliteit van de huid

✅ Vermindert stress en angst

 ✅ Helpt om beter te slapen

✅ Helpt bij het verminderen van kankersymptomen

✅ Kan de immuniteit verhogen 

✅ Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit


Warmte wordt al eeuwen gebruikt om spierspanning en pijn te verlichten. Het helpt namelijk de bloedtoevoer naar deze gebieden te vergroten.


✅ Maakt gifstoffen vrij en verbetert de kwaliteit van de huid


Een Hot Stone massage activeert het lymfesysteem waardoor het bloed in je lichaam beter circuleert. Door de verbeterde bloedsomloop van spieren en huid, worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller opgenomen door het lichaam, met als resultaat een verbeterde kwaliteit van de huid.


✅ Vermindert stress en angst


Verschillende onderzoeken tonen aan dat massagetherapie effectief kan zijn voor stressverlichting. Dit geldt ook voor massages met massagestenen. Voor veel mensen biedt aanraking een gevoel van verbondenheid en veiligheid. Hierdoor kunnen de stenen een gevoel van comfort en warmte creëren.


✅ Bevordert de slaap


Massages in het algemeen kunnen een goed alternatief zijn voor slaappillen bij mensen met slapeloosheid. Uit verschillende literatuuronderzoeken blijkt dat rugmassages de ontspanning en slaap bevordert. Er wordt gezegd dat een Hot Stone massage helpt voor een diepere en meer herstellende slaap.


✅ Kan de symptomen van kanker helpen verminderen


Een langdurige studie gepubliceerd in het ‘Journal of Pain and Symptom Management’, onderzocht hoe massage pijn, vermoeidheid, misselijkheid en depressie, stress en angst beïnvloedde bij 1.290 mensen met kanker. Deze studie toonde aan dat massage, de symptomen van kanker positief beïnvloedde. Velen geloven dat dit te maken heeft met de aanrakingen wat een gevoel van verbondenheid en veiligheid creëert.


✅ Kan de immuniteit verhogen


Massages kunnen je immuunsysteem een ​​enorme boost geven. Bloedmonsters die voor en na een massage werden genomen, toonden een afname van argininevasopressine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en het vasthouden van water.


✅ Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit


Mensen die lijden aan fibromyalgie, hypertensie of artritis kunnen ook heel wat voordelen halen uit een hete stenen massage. Dit type massage maakt namelijk de gewrichtsflexibiliteit groter, vermindert spierspasmen en verzacht de effecten van belasting op gewrichten. Daarnaast kan een hete stenen massage ook helpen bij genezing en revalidatie van een blessure of verstuiking.


✅ Contra-indicaties bij een  Hot Stone massage


Contra-indicaties, zijn redenen/omstandigheden waardoor je beter geen hotstone-massage kan geven of nemen. Een Hot Stone massage is een goede manier om stress en angst te verminderen, ontspanning te bevorderen en pijn en spierspanning te verlichten.
Echter is het wel belangrijk dat je de massagetherapeut inlicht over voorgaande medische aandoeningen. Vermeld hartproblemen, hypertensie, diabetes of andere aandoeningen waarvoor je in behandeling bent, aan de masseur zodat hij jouw situatie kan beoordeling met betrekking tot de geschiktheid van een Hot Stone massage.


Zwangere vrouwen kunnen vooraf ook het best even contact opnemen met hun arts. Wanneer een Hot Stone massage wordt uitgevoerd door een getrainde masseur, is een Hot Stone massage over het algemeen heel veilig en is ontspanning gegarandeerd!+/- 30 minuten


€ 30,00


Achter- of voorzijde

+/- 60 minuten


€ 55,00

Gehele lichaam


In overleg met u wordt bepaald welke lichaamsdelen er worden gemasseerd.

U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Achterzijde: Rug, nek, schouders, billen, benen en voeten.

Voorzijde: Gezicht, borstkas, buik, armen en bovenbenen.  

 
 
 
E-mailen
Bellen