IMPRESSIE

 

✅ Begonnen in de schoonheidssalon van mijn vrouw in Dordrecht, ben ik van start gegaan in het jaar 2000 met de beroepsopleiding tot Sportmasseur bij IVS.

Als snel bleek dat er veel vraag naar massages was en startte ik mijn eigen bedrijf NATURAL HEALTH en breidde mijn behandelingen uit met Aromatherapie en Voetreflexologie.

 

✅ In 2001 werd er in mijn huis een speciale kamer verbouwd tot massagepraktijk met alle luxe zoals vloerverwarming en een douche, waarna er ook weer diverse massages en andere behandelingen bij kwamen zoals de toen nog niet zo bekende Hot Stone massage, Penseelmassage en een Oorkaarsbehandeling.

De naam NATURAL HEALTH kwam ook te staan voor kwaliteit en service, zo werden er allerlei kleine dingen bij de behandelingen toegevoegd zoals warme handdoeken, lekker koffie, warme olie, relaxte muziek en kwam er een website, dit was in 2001 nog zeer uniek bij een praktijk aan huis.

 

✅ 2002 was het jaar dat ik een opleiding ging volgen tot stoelmasseur bij Touch Pro in Rotterdam, hiermee was de deur geopend naar massage buiten de praktijk bij bedrijven 

De praktijk in Dordrecht groeide uit zijn voegen, dus werd er in 2003 in kapsalon Rombout te Zwijndrecht een ruimte gehuurd om verder uit te breiden.

De jaren in de kapsalon werden gebruikt om nieuwe behandelingen toe te voegen zoals Airbrush Tanning, Hot Chocolate massage, Thaise voetmassage, Thaise Stempelmassage, Paraffine behandelingen en Lichaamspakkingen.

Ook de kwaliteit en de service werden uitgebouwd, zoals warme kompresssen, heerlijke geuren, een spaarsysteem en als laatste uitbreiding een sterrenhemel.

 

✅ 2005/2006 waren de jaren van de Massagegroep, het 5-jarig jubileum en het 2e filiaal in Bergen op Zoom samen met de schoonheidssalon van mijn vrouw, waarmee we helaas na 1 jaar zijn gestopt.

 

✅ We zijn beland in het jaar 2007, het jaar waarin ik met NATURAL HEALTH terugga naar de roots en ik mij specialiseer.

Terug naar het lichaam en de massages, met alleen nog lichaamsmassages zoals de Klassieke (sport)massage, Stoelmassage, Hot Stone massage, Thaise stempelmassage en als laatste nieuwe aanwinst de Kasaath Hawa - Bedoeïenenmassage (Cupping).

Het allerlaatste nieuwtje dat jaar van mij is de oprichting van DE MOBIELE MASSEUR.NL de masseur op locatie, voor zowel particulier als zakelijk.

 

✅ In 2008 ben ik na 5 jaar gestopt met de praktijk in de kapsalon vanwege het grote succes van DE MOBIELE MASSEUR en werd de naam NATURAL HEALTH alleen nog gebruikt voor de verkoop van producten.

 

✅ 2009/2010/2011 waren de jaren van de crisis, waarin ook ik het erg moeilijk had om me staande te houden.

Na het steeds minder ontvangen van opdrachten van bedrijven en het kleiner worden van mijn klantenbestand was ik helaas genoodzaakt om in augustus 2011 te stoppen met het bedrijf.✅ Eind 2015 ben ik weer begonnen met DE MOBIELE MASSEUR.

Net als toen een praktijk aan huis en kom ik weer langs aan huis en bij bedrijven en kunt u terecht voor diverse soorten massages, waaronder de nieuwe Schelpenmassage.

Ook ben ik voor het eerst te volgen op facebook waarin ik regelmatig de laatste nieuwtjes, acties, aanbiedingen en nog veel meer vermeld.

 

✅ In 2016 is de LOMI LOMI massage toegevoegd en is de 10-rittenkaart ook weer terug van weggeweest.

 

✅ 2018. Het jaar waarin ik een start maakte om naast de massages ook pedicure behandelingen te gaan geven zowel aan huis als in mijn praktijk thuis.

Als laatste ben ik aan het einde van dit jaar weer 100% zelfstandig geworden.

 

✅ 2019. Vanaf maart officieel gediplomeerd Pedicure! Tevens in maart begonnen met de opleiding tot Medisch Pedicure.

Dit jaar ook de behandelingen die een Medisch Pedicure mag doen toegevoegd.

In de laatste week van december geslaagd voor Medisch Pedicure.


✅ 2020. Laatste kwartaal van dit jaar gestopt met het geven van massages en pedicure behandelingen in mijn praktijk thuis. 

Nu geef ik alleen nog als ambulante medische pedicure behandelingen aan huis.


✅ 2023. In verband met verhuizing in september gestopt met aannemen van nieuwe klanten in Dordrecht en in Gouda juist begonnen met reclame  maken en werven van nieuwe klanten.✅ 2024. Het jaar start goed. Naast het geven van pedicure behandelingen aan huis in Gouda, nu ook gestart met een eigen praktijk.

Naast de pedicure behandelingen en nieuwe voetbehandelingen zijn ook de massages weer terug van weggeweest. 

En in  de praktijk ga ik weer voor goede kwaliteit en service, met voor iedere client heerlijke koffie/thee, warme handdoeken/kompressen, warme olie, heerlijke geuren, warme behandeltafel, sfeervolle verlichting, relaxte muziek, etc. 

En als laatste een kleine winkel met heel veel Wellness producten van o.a. Volatile en Botanical Beauty.

Eind maart is ben ik helemaal gestopt in Dordrecht.


✅ De komende jare n blijf ik aan de weg timmeren om nog verder uit te breiden, maar een ding staat voorop, de klant is nog steeds koning en service en kwaliteit staan hoog in het vaandel.

 

Marko van der Wal  

 

 
 
 
E-mailen
Bellen