Welkom!

  

IMPRESSIE

 

Begonnen in de schoonheidssalon van mijn vrouw in de wijk Sterrenburg in Dordrecht, ben ik van start gegaan in het jaar 2000 met de beroepsopleiding tot Sportmasseur bij IVS.

Als snel bleek dat er veel vraag naar massages was en startte ik mijn eigen bedrijf NATURAL HEALTH en breidde mijn behandelingen uit met aromatherapie en voetreflexologie.

 

In 2001 werd er in mijn huis een speciale kamer verbouwd tot massagepraktijk met alle luxe zoals vloerverwarming en een douche, waarna er ook weer diverse massages en andere behandelingen bij kwamen zoals de toen nog niet zo bekende hot stone massage, penseelmassage en een oorkaarsbehandeling.

De naam NATURAL HEALTH kwam ook te staan voor kwaliteit en service, zo werden er allerlei kleine dingen bij de behandelingen toegevoegd zoals warme handdoeken, lekker koffie, warme olie, relaxte muziek en kwam er een website, dit was in 2001 nog zeer uniek bij een praktijk aan huis.

 

2002 was het jaar dat ik een opleiding ging volgen tot stoelmasseur bij Touch Pro in Rotterdam, hiermee was de deur geopend naar massage buiten de praktijk bij bedrijven en evenementen zoals Secretaressedag bij Forta of de dag van de verpleging bij Swinhove om maar enkele projecten te noemen.

Ook is deze massage ideaal voor mensen die nog niet bekend zijn met massage, want er wordt over de kleren heen gemasseerd, dus laagdrempelig.

 

De praktijk in Sterrenburg groeide uit zijn voegen, dus werd er in 2003 in kapsalon Rombout te Zwijndrecht een ruimte gehuurd om verder uit te breiden.

De jaren in de kapsalon werden gebruikt om nieuwe behandelingen toe te voegen zoals airbrush tanning, hot chocolate massage, Thaise voetmassage, Thaise stempelmassage, paraffine behandelingen en lichaamspakkingen.

Met deze behandelingen werd de nadruk ook steeds meer gelegd op anti-stress en ontspanning.

Ook de kwaliteit en de service werden uitgebouwd, zoals warme kompresssen, heerlijke geuren, een spaarsysteem en als laatste uitbreiding een sterrenhemel.

 

2005/2006 waren de jaren van de massagegroep die helaas wegens gebrek aan leden is beëindigd na 2 jaar, het 5-jarig jubileum dat het gehele jaar met leuke prijzen voor de cliënten werd gevierd, het 2e filiaal in Bergen op Zoom samen met de schoonheidssalon van mijn vrouw, waarmee we helaas na 1 jaar zijn gestopt omdat dit teveel tijd en aandacht kostte en hiermee de praktijk in Zwijndrecht in de verdrukking kwam.

 

We zijn beland in het jaar 2007, het jaar waarin ik met NATURAL HEALTH terugga naar de roots en ik mij specialiseer.

Terug naar het lichaam en de massages, met alleen nog lichaamsmassages zoals de klassieke (sport)massage, stoelmassage, hot stone massage, Thaise stempelmassage en als laatste nieuwe aanwinst de Kasaath Hawa - bedoeïenenmassage (cupping).

Het allerlaatste nieuwtje dat jaar van mij is de oprichting van DE MOBIELE MASSEUR.NL de masseur op locatie, voor zowel particulier als zakelijk.

Hiermee heb ik een groeiende trend bij elkaar gevoegd, massage en service aan huis, dus ook ideaal voor mensen die geen vervoer hebben of aan huis gekluisterd zijn.

U kon terecht voor een heerlijke massage bij u thuis of op een andere locatie, denk aan een hotel of op het werk, maar ook bij mooi weer in de tuin of een massageparty was mogelijk.

 

In 2008 ben ik na 5 jaar gestopt met de praktijk in de kapsalon vanwege het grote succes van DE MOBIELE MASSEUR en werd de naam NATURAL HEALTH alleen nog gebruikt voor de verkoop van producten.

 

2009/2010/2011 waren de jaren van de crisis, waarin ook ik het erg moeilijk had om me staande te houden.

Na het steeds minder ontvangen van opdrachten van bedrijven en het kleiner worden van mijn klantenbestand was ik helaas genoodzaakt om in augustus 2011 te stoppen met het bedrijf.Eind 2015 ben ik weer begonnen met DE MOBIELE MASSEUR.

Net als toen kom ik weer langs aan huis en bij bedrijven en kunt u terecht voor diverse soorten massages, waaronder de nieuwe schelpenmassage.

Ook ben ik voor het eerst te volgen op facebook waarin ik regelmatig de laatste nieuwtjes, acties, aanbiedingen en nog veel meer vermeld.

 

In 2016 is de LOMI LOMI massage toegevoegd en is de 10-rittenkaart ook weer terug van weggeweest.

 

2018. Het jaar was nog maar net begonnen, toen ik een start maakte om naast de massages ook pedicure behandelingen te gaan geven. In de loop van het jaar werden er meerdere pedicure behandelingen toegevoegd.

Als laatste ben ik aan het einde van dit jaar weer 100% zelfstandig geworden.

 

2019. Vanaf maart officieel gediplomeerd pedicure! Tevens in maart begonnen met de opleiding tot Medisch pedicure.

Dit jaar ook de behandelingen die een Medisch pedicure mag doen toegevoegd.

In de laatste week van december geslaagd voor Medisch Pedicure.


2020. Laatste kwartaal van dit jaar gestopt met het geven van massages en behandelingen in de praktijk.


2023. In september gestopt met aannemen van nieuwe klanten in Dordrecht en in Gouda juist begonnen met reclame  maken en nieuwe klanten werven. 

 

De komende jaren blijf ik aan de weg timmeren om nog verder uit te breiden, maar een ding staat voorop, de klant is nog steeds koning en service en kwaliteit staan hoog in het vaandel.

 

Marko van der Wal  

 

 

E-mailen
Bellen